Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Linssejä ja punajuuria

Hernekasveihin lukeutuvat linssit löytyvät monen lautaselta, koska sisältävät paljon proteiinia, kuituja, antioksidantteja ja kivennäisaineita, mutta vain vähän energiaa.

Linssejä ja punajuuria

1 sipuli

2 rkl öljyä

3 dl linssejä

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 rkl jauhettua juustokuminaa

2 valkosipulinkynttä

8–10 tippaa tabaskoa

8 dl vettä

suolaa

½ dl hienonnettua korianteria tai persiljaa

lisäksi:

8 pientä punajuurta

ruoanvalmistusjogurttia

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna puolet öljystä ja kuullota sipuli.

2. Lisää huuhdotut linssit, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori, juustokumina, hienonnettu valkosipuli sekä tabasko.

3. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 20 minuuttia.

4. Mausta suolalla ja ripottele pinnalle hienonnettu korianteri tai persilja.

5. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuumenna öljyä pannulla, lisää punajuuriviipaleet ja paista niitä miedolla lämmöllä silloin tällöin käännellen.

6. Tarjoa linssit punajuurten ja jogurttinokareen kanssa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi