Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Hirvikääryleet

Hyviä riistaruoan mausteita ovat sipuli, mustapippuri ja katajanmarjat. Lisäkkeeksi sopivat kirpeä etikkapikkelssi tai sienihilloke.

Hirvikääryleet

600 g hirven sisä- tai ulkopaistia

150 g pekonia

suolaa, valkopippuria, timjamia

tilkka öljyä, nokare voita

vettä

2 laakerinlehteä

muutama valkopippuri ja maustepippuri

2–3 sipulia

3 porkkanaa

Käärimiseen: hammastikkuja tai lankaa

Kastikkeeseen: Maizenaa ja tilkka punaviiniä

1. Leikkaa lihasta poikkisyin 10–12 viipaletta.

2. Nuiji niitä muovikalvon sisällä ohuemmiksi ja mausta suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.

3. Laita jokaisen viipaleen päälle pekonia. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä hammastikuilla tai langalla.

4. Ruskista kääryleet kuumassa, paksupohjaisessa padassa, öljyn ja voin seoksessa.

5. Lisää päälle vettä niin, että kääryleet peittyvät. Lisää laakerinlehdet ja pippurit.

6. Anna kääryleiden hautua kannen alla puolisen tuntia.

7. Lisää kuoritut, lohkotut sipulit ja porkkanat. Jatka hauduttamista, kunnes liha on kypsää.

8. Suurusta liemi Maizenalla ja mausta punaviinillä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi