Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Papu-kaalikeitto

Ruokailusta tähteeksi jääneen ruoan voi laittaa rasiaan ja säilyttää jääkaapissa ja lämmittää seuraavalle aterialle tai pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Papu-kaalikeitto

2 dl kuivattuja valkoisia kidneypapuja

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl öljyä

500 g valkokaalia

suolaa, mustapippuria

1,5 l kuumaa kasvislientä

2 laakerinlehteä

2 rkl siirappia

300 g kiinankaalia

hienonnettua persiljaa

1. Huuhtele pavut ja liota runsaassa vedessä yön yli. Anna papujen valua.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi.

3. Kuumenna öljy ja anna sipuleiden kuullottua hiljalleen 5 minuuttia.

4. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää kattilaan.

5. Ripottele päälle hieman suolaa, jotta neste irtoaa. Kääntele aineksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

6. Lisää kattilaan pavut, kuuma kanaliemi, laakerinlehdet, mustapippuria ja siirappi. Anna keiton porista hiljalleen 1,5 tunnin ajan.

7. Suikaloi kiinankaali ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

8. Tarkista maku ja ripottele pinnalle ennen tarjoamista runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi