Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Silakkalaatikko

Edullinen ja maukas silakkalaatikko herättää makumuistoja. Tarjoa lisänä etikkapunajuuria ja hölskytyskurkkuja.

Silakkalaatikko

120 g pekonia tai siansivua

1 sipuli

1 kg perunaa viipaleina

400 g silakkafileitä tai suolasilakkaa

1/2 tl maustepippuria (jauhettuna)

2 tl suolaa (suolasilakoita käytettäessä ei tarvita)

1 dl tuoretta tilliä

4 munaa

8 dl kevytmaitoa

1. Suikaloi pekoni. Kuori ja pilko sipuli.

2. Paista pekonisuikaleet paistinpannulla kauniin ruskeiksi.

3. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sekoittele vielä hetken aikaa.

4. Lado vuoan pohjalle kerros perunoita, levitä päälle puolet silakkafileistä ja pekoni-sipuliseoksesta.

5. Mausta pippurilla, suolalla ja hienonnetulla tillillä.

6. Tee seuraava kerros samalla tavalla. Jätä päällimmäiseksi perunaviipaleita.

7. Sekoita kevyesti vatkattujen munien joukkoon maito ja kaada seos uunivuokaan.

8. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes kypsää.

9. Peitä jos ruskistuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi