Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Pehmeä ohra-kaalilaatikko

Ennen syömistä kaalilaatikon kannattaa antaa vetäytyä hetki, jotta maut tasaantuvat.

Pehmeä ohra-kaalilaatikko

6 dl vettä

1 lihaliemikuutio

2 dl esikypsennettyä ohraa

1 sipuli

600 g valkokaalia

2 porkkanaa

400 g jauhelihaa

2 rkl siirappia

suolaa, valkopippuria, kuivattua meiramia

3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Lisää kiehuvaan lihaliemeen ohra. Sekoita välillä kiehumisen aika. Keitä noin 15 minuuttia.

3. Hienonna sipuli, suikaloi kaali ja viipaloi porkkana. Ruskista sipuli ja jauheliha kevyesti padassa.

4. Lisää joukkoon kaali ja porkkanat ja anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

5. Lisää joukkoon keitetyt ohrahelmet, siirappi ja mausteet.

6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Kaada vuokaan vesi, johon lihaliemikuutio on liotettu.

7. Kypsennä uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Sammuta uuni ja anna ruuan tasaantua hetki.

Tuula Koivunen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi