Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Marinoidut pavut

Useat pavut syödään palkoineen keitettynä, toisten taas annetaan kypsytellä siemenet paloissa, jotka sitten kuivataan. Esimerkki tällaisesta pavusta on härkäpapu.

Marinoidut pavut

2 1/2 dl härkäpapuja

2 1/2 dl ruskeita papuja

Marinadi:

2 punasipulia

4 kpl valkosipulinkynttä

2 1/2 dl rypsiöljyä

1 1/2 dl balsamiviinietikkaa

1 dl hunajaa

1 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)

1 rkl tuoretta timjamia

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1. Pane pavut illalla likoamaan veteen, molemmat papulajit omiin kulhoihinsa.

2. Kaada aamulla liotusvesi pois. Keitä pavut kypsiksi vedessä, omissa kattiloissaan.

3. Pavut kypsyvät noin tunnissa. Kun puristat yhtä papua sormiesi välissä ja se hajoaa, ovat pavut valmiita.

4. Tee papujen kypsyessä marinadi. Kuori punasipulit ja leikkaa renkaiksi. Hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin aineet kulhossa.

5. Kaada kypsistä pavuista vesi pois ja kumoa kuumat pavut marinadin joukkoon. Sekoita hyvin.

6. Anna jäähtyä hetki ja nosta sitten jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi