Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Sieni-palsternakkapiirakka

Aromikas palsternakka on eräs hienoimmista juureksistamme josta saa paljon makua, sekä ryhtiä ruokaan.

Sieni-palsternakkapiirakka

Pohja:

4 dl spelttisämpyläjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g voita tai margariinia

3 rkl vettä tai ruokakermaa

Täyte:

1 rkl öljyä

1 sipuli

n.1 l paloiteltuja tuoreita mietoja metsäsieniä

3 dl palsternakkaraastetta

noin 2 dl ruokakermaa

suolaa, mustapippuria, jauhettua paprikaa

2 munaa

2 dl juustoraastetta

Pinnalle 10 kirsikkatomaattia

1. Valmista ensin pohja. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon, lisää joukkoon kylmä rasva ja nypi ryynimäiseksi. Lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (läpimitta 24 cm) pohjalle ja reunoille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2. Valmista täyte. Hienonna sipuli. Kuumenna paloiteltuja sieniä pannulla niin, että enin neste haihtuu.

3. Lisää öljy, hetken kuluttua sipuli ja anna kuullottua.

4. Lisää palsternakkaraaste ja kypsennä hetki. Anna jäähtyä.

5. Lisää sieniseokseen täytteen muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja kaada esipaistetun pohjan päälle.

6. Paista piirakkaa 175 asteessa vielä noin 20 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi