Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Kuohkeat juuressämpylät 

Juurekset ovat aina olleet suomalaisille tärkeitä elintarvikkeita. Niiden käytössä on loputtomasti vaihtelun, muuntelun ja kokeilun mahdollisuuksia.

Kuohkeat juuressämpylät

3 dl (omena)mehua

2 dl vettä

1 tl suolaa

50 g tuorehiivaa

200 g porkkanaa/palsternakkaa/ punajuurta

0,5 dl rypsiöljyä

2 dl kaurahiutaleita

n. 6 dl vehnäjauhoja

4 dl spelttijauhoja

1. Raasta juurekset hienoksi raasteeksi.

2. Lämmitä mehu ja vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hiiva.

3. Lisää taikinaan juuresraaste ja öljy. Alusta taikinaan hiutaleet ja jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

4. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30min.

5. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leivo taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa tanko 20 osaan.

6. Pyörittele paloista sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperille.

7. Anna sämpylöiden kohota liinan alla, noin 20 minuuttia. Paista noin 12-15 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi