Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Juuressipsit

Juuressipsit säilyvät kuivassa, valolta suojatussa paikassa useita kuukausia.

Juuressipsit

4 porkkanaa

3-4 punajuurta

2 palsternakkaa

1-2 naurista tai pieni lanttu

2 tl suolaa

2 tl paprikajauhetta

1. Pese juurekset huolellisesti. Jos haluat, kuori ne.

2. Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä, juustohöylällä tai vihannesleikkurilla.

3. Levitä viipaleet uunipelleille leivinpaperin päälle.

4. Pidä sipsejä 125°C:ssa uunissa noin 30 minuuttia (tai kuivaa kasvikuivurissa).

5. Ota sipsit pois uunista ja ripottele pinnalle suola ja paprikajauhe.

6. Vähennä uunin lämpö 75°C:seen ja anna lastujen olla uunissa, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi, noin 3–4 tuntia.

7. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään. Kiertoilmauunissa voit kuivata useita peltejä yhtä aikaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi