Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Kaali-jauhelihapata

Puolukka kuuluu perinteisesti kaaliruokien höysteeksi. Puolukka on myös kauppayrtti, sillä sen lehdet sopivat yrttiteesekoituksiin.

Kaali-jauhelihapata

400 g sika-nautajauhelihaa

1 kg kaalia

3 sipulia

2-3 porkkanaa

3 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

1/2 dl siirappia

1 laakerinlehti

suolaa, mustapippuria, meiramia

4 dl lihalientä

1. Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit ja valkosipuli.

2. Ruskista jauheliha kattilassa tai padassa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta jauheliha pois.

3. Kuumenna pata uudestaan. Lisää tilkka rasvaa ja kuullota kaali, porkkanat ja sipulit kevyesti.

4. Sekoita joukkoon jauheliha, siirappi, laakerinlehti ja lihalientä niin että ainekset peittyvät.

5. Anna padan hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia tai kunnes kaali on pehmeää.

6. Maista ja mausta pata oman maun mukaan. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi