Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Sienikupit

Herkkutatit ovat joukko toisilleen läheisiä lajeja, joilla on eroja rakenteellisissa ominaisuuksissa ja kasvupaikoissa. Ne kaikki ovat hyviä ruokasieniä.

Sienikupit

200 g (herkku)tatteja

1 sipuli

1 rkl voita

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2 tl hunajaa

6 kananmunaa

3 dl ruokakermaa

0,5 dl vettä

noin 100 g sinihomejuustoa

kuivattua tai tuoretta oreganoa

1. Paloittele sienet ja silppua sipuli. Kypsennä ne voissa paistinpannulla.

2. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

3. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon kerma ja vesi.

4. Kaada seos voideltuihin muffinipellin koloihin (10-12 kpl) ja lisää lusikalla sienitäytettä jokaiseen koloon. Älä täytä koloja piripintaan, sillä seos nousee jonkin verran.

5. Silppua joukkoon oreganoa ja leikkaa pinnalle pala sinihomejuustoa.

6. Kypsennä sienikuppeja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

VINKKI: Voit käyttää paistamiseen muffinipellin tai vuokien sijaan uunin kestäviä kahvikuppeja.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi