Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Rouskurieskat

Jokaisella sienilajilla on sille ominainen maku ja tuoksu. Jos valmistat sieniruokaa yhdestä lajista kerrallaan, sienen aromit ja makuvivahteet avautuvat sinulle parhaiten.

Rouskurieskat

1 pss perunamuusijauhetta tai -hiutaleita

vettä muusipakkauksen ohjeen mukaan (n. 5 dl)

0,5 dl savukylkeä pieninä kuutioina

1 dl keitettyjä rouskuja silputtuna

noin 1 dl lehtipersiljaa silputtuna

1 tl suolaa

2 munaa

2 dl kaurahiutaleita

1,5 dl speltti- tai vehnäjauhoja

1. Tee perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan tai hyödynnä eilisen rippeet.

2. Paista savukylkikuutioita pannulla, kunnes rasva irtoaa. Lisää rouskut pannulle ja sekoittele hetki.

3. Lisää persiljasilppu ja suola ja yhdistä seos muusiin. Tarkista maku. Anna jäähtyä.

4. Lisää munat ja kuivat aineet jäähtyneeseen seokseen. Sekoita.

5. Ota taikinasta ruokalusikalla reiluja nokareita pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele pyöreiksi leiviksi.

6. Pistele haarukalla ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskoissa on kaunis väri.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi