Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Suklaalla ja sitruunalla suu makeaksi – brownie ja lemonade sopivat puistopiknikin herkuksi

Tahmean makea brownie piristyy sitruunaisella juomalla. Helpot herkut valmistuvat nopeasti pienenkin leipurin käsissä.

Sitruunalimonadi ja brownie ovat takuuvarma kesän hitti. Kuva: Ronja Koskinen

Nämä herkut vievät kielen mennessään! Pullotettu sitruunalimonadi ja rasiaan pakatut browniet on helppo ottaa mukaan puistoon tai mökille. Limonadi valmistuu viilennystä vaille valmiiksi jo brownieiden paistuessa.

Suklainen brownie on nyyttäreiden ja juhlien takuuvarma suosikki. Amerikkalainen brownie saa jäädä paiston jälkeen meheväksi ja pehmeäksi. Paistoaikaa ei siis kannata ylittää. Liian ohueksi levitetty taikina kovettuu uunissa koppuraksi.

Kun sitruunalimonadin eli lemonaden tekee sokerisiirapista, juoma on kauttaaltaan makea, eikä sokeri painu lasin pohjalle. Valmis juoma tulee säilyttää kylmässä. Kirpeänraikas sitruuna ja makea sokerisiirappi täydentävät toisiaan ja virkistävät viileämpänäkin kesäpäivänä. Sokerin ja sitruunan määrää voi vaihdella oman maun mukaan.

Suklaabrowniet

pellillinen

115 g suolatonta voita

115 g tummaa suklaata

3,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Ripaus suolaa

2 isoa kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa, ja ota kattila pois liedeltä. Kun suklaa on sulanut, sekoita tasaiseksi.

2. Lisää voi-suklaasulaan sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita.

3. Sekoita munat seokseen yksitellen. Kaada sekaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.

4. Lisää kaakaojauhe ja sekoita.

5. Levitä taikina tasaiseksi, paksuksi kerrokseksi leivinpaperilla suojatulle pellille.

6. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

7. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Tarjoile.

Brownie valmistuu yksinkertaisista aineksista. Ripaus suolaa tuo makuun vivahteikkuutta. Kuva: Ronja Koskinen
Taikina on paksua ja tahmeaa. Kuva: Ronja Koskinen
Levitä brownie peltiä hieman pienemmälle alueelle. Liian ohueksi levitetystä taikinasta tulee kova ja kuiva. Kuva: Ronja Koskinen
Leikkaa valmis brownie suupaloiksi. Kuva: Ronja Koskinen

Makea sitruunalimonadi neljälle

2 dl sokeria (tai maun mukaan 1,5 dl)

2 dl vettä sokerisiirappiin

2 dl sitruunamehua

4–6 dl kylmää vettä laimennukseen

1. Valmista sokerisiirappi liuottamalla sokeri veteen kattilassa miedolla lämmöllä.

2. Purista sitruunoista mehu. Yhteen desiin mehua tarvitsee koosta riippuen 2–3 sitruunaa.

3. Yhdistä sokerisiirappi ja sitruunamehu.

4. Laimenna juomaa kylmällä vedellä maun mukaan. Liian makeasta juomasta saa kirpeämmän puristamalla joukkoon lisää mehua sitruunoista.

5. Anna jäähtyä jääkaapissa 30–40 minuuttia.

6. Tarjoile sitruunaviipaleiden ja jääpalojen kanssa. Jääpalat laimentavat juomaa sulaessaan.

Kahteen desiin sitruunamehua tarvitsee 4-6 sitruunaa. Liian makean limonadin saa kirpeämmäksi lisäämällä tuoretta sitruunamehua valmiin juoman sekaan. Kuva: Ronja Koskinen
Kaunis kattaus piristää pöytää. Säilytä juoma viileässä ja browniet suljetussa rasiassa. Kuva: Ronja Koskinen
Lue myös: Yleisö ehdotti innokkaasti – nämä neljä uutta kappaletta soivat Lahden vesiuruissa
Sanni Laine
sanni.laine@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi