Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Kesäkurpitsasämpylät

Kesäkurpitsa on kurkkua muistuttava satoisa vihannes, joka kannattaa poimia hedelmän ollessa vielä pieni, korkeintaan puolikiloinen.

Kesäkurpitsasämpylät

12 sämpylää

2 ½ dl maitoa

25 g hiivaa

noin 3 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta

½ tl suolaa

1 rkl siirappia

2 tl anista

1 dl kauraleseitä

8-9 dl vehnäjauhoja

½ dl öljyä

voiteluun munaa, pinnalle auringonkukan- tai pellavansiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

2. Lisää kurpitsaraaste, suola, siirappi, hienonnettu anis ja leseet.

3. Alusta taikinaan jauhot sekä lopuksi öljy. Taikina saa olla melko napakkaa, koska raaste löystyttää sitä kohotuksen aikana.

4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

5. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Leivo palat sämpylöiksi.

6. Anna sämpylöiden kohota peitettynä.

7. Voitele sämpylät munalla, ripottele pinnalle siemeniä.

8. Paista 225°C:ssa uunissa 12–15 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi