Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Tikkupullat

Kierrä pullataikinapötkö paksun puutikun ympäri siten, että päät jäävät kierteen sisään – silloin pulla pysyy tikussa paistamisen ajan. Tee kierrokset niin harvaan, että pullalla on tilaa kohota paistuessaan.

Tikkupullat

3 dl maitoa

50 g hiivaa

0,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

0,5 tl kardemummaa

100 g margariinia tai voita sulatettuna

n. 9 dl vehnäjauhoja

sormenpaksuisia pitkiä puutikkuja paistamiseen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja sula rasva.

3. Sekoita jauhot taikinaan hyvin vaivaten.

4. Anna taikinan kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.

5. Leivo taikinasta sormenpaksuisia nauhoja. Kääri nauhat paistotikkujen ympärille.

6. Kypsennä tikkupullat lähellä hiillosta käännellen vartaita, kunnes pullat ovat pinnalta kauniin ruskeita ja kypsiä. Kypsyy noin 15 minuutissa ja on kypsää kun se irtoaa tikusta helposti.

7. Syö tikkupullat heti lämpiminä mansikkahillon kera.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi