Savustaa voi itsekin, savustuslaatikon pohjalle savustuspuruja, sekaan pari katajanoksaa, sekä sokeripalaa ja kalat ritilälle. Laatikko laitetaan grilliin tms. ja pieni tuli alle.
Savukalakeitto
1 l kalalientä
2 dl ruokakermaa
6 perunaa
2 porkkanaa
pala purjosipulia
1/2 tl valkopippuria
300 g paloiteltua savukalaa
1/2 ruukkua tilliä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
1. Kuumenna kalaliemi.
2. Lisää joukkoon kuoritut ja lohkotut perunat, viipaloidut porkkanat ja suikaloitu purjo sekä mausteet.
3. Hauduta keittoa noin 20 minuuttia. Perkaa sillä välin kala.
4. Lisää kala, tilli, ruokakerma ja sitruunamehu lopuksi liemeen.
5. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.