Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Kantarellirisotto

Kantarelli on kesän kaunotar ja helppo tunnistaa. Pienestäkin sienisaalista valmistat maukkaan risoton.

Kantarellirisotto

3 dl kantarelleja tai muita sieniä pilkottuna

2 pientä sipulia

1-2 valkosipulinkynttä

3 rkl öljyä

3 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

n. 7-8 dl kasvislientä

suolaa, mustapippuria

1 dl parmesaanijuustoa

1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja silppua sipulit.

2. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä se kuumana.

3. Kuumenna sieniä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

4. Lisää öljy ja sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti.

5. Lisää riisit ja sekoittele niitä kattilassa parin minuutin ajan, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.

6. Lisää joukkoon viini, ja kun se on haihtunut, aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse ylikypsymään. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

7. Sekoita risottoon parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi