Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Etlarin eväät: Pastakastike nokkosista

Myöhemmin kesällä kannattaa valita nokkosen pieniä lehtiä, sillä isot lehdet saattavat maistua kitkeriltä. Nokkosta voidaan myös uudistaa kesän mittaan leikkaamalla pitkäksi venähtänyt kasvusto nurin.

Pastakastike nokkosista

8 dl tuoretta nokkosta

2 rkl öljyä

3 valkosipulinkynttä

1 dl auringonkukansiemeniä

2 dl ruokakermaa

suolaa, mustapippuria

pinnalle: ruohosipulia, persiljaa, fetajuustoa

1. Keitä nokkosia vähässä vedessä pari minuuttia.

2. Valuta hyvin lävikössä käsin painellen ja leikkele vähän pienemmiksi.

3. Kuumenna öljy kasarissa.

4. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset.

5. Anna muhia hiljakseen muutama minuutti. Lisää tilkka vettä, jos seos näyttää kuivuvan.

6. Lisää lopuksi kermaa.

7. Mausta juuri ennen ruokailua suolalla ja pippurilla.

8. Ripottele pinnalle yrttejä ja murustettua fetaa.

9. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi