Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Lukijalta

Etlarin eväät: Kesäinen kalakeitto

Ihanaa ja maukasta kesäruokaa – mausta oman maun mukaan, mutta muista tilli. Keittoon voit käyttää lohen lisäksi myös esimerkiksi kuhaa, siikaa, lahnaa tai vaikkapa seitiä. Ehkä vielä pala tuoretta ruisleipää kylkeen?

Kesäinen kalakeitto

1 l kalalientä

8 kokonaista maustepippuria

½ tl kuivattua fenkolia

600 g uusia perunoita

2 porkkanaa

2 – 3 kevätsipulia

500 g perattua lohta tai muuta kalaa

2 dl ruokakermaa

½ dl tilliä

suolaa

1. Mittaa liemi kattilaan ja kuumenna.

2. Lisää maustepippurit ja fenkoli. Keitä noin 5 minuuttia.

3. Pese ja paloittele perunat ja kuoritut porkkanat.

4. Hienonna sipulit ja lisää kaikki kasvikset kattilaan ja jatka keittämistä 10 minuuttia tai kunnes kypsiä.

5. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna.

6. Lisää kerma. Ota kattila liedeltä ja anna keiton seistä muutama minuutti kannen alla, kunnes kalapalat ovat kypsiä.

7. Lisää hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi