Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Riistapaisti punaviinikastikkeella

Riistapaisti kauriista ja punaviinikastiketta. Kuva: Mervi Pasanen

Riistapaisti

800 g riistan paistia (peura, hirvi tai kauris)

nokare voita + 1 rkl öljyä

1 tl suolaa (osa voi olla savusuolaa)

ripaus mustapippuria

oksa rosmariinia

muutama oksa timjamia

(50–100 g pekonia)

1. Putsaa paistista ylimääräiset kalvot ja rasva. Kuumenna pannulla voita ja ruokaöljyä. Laita pannulle rosmariinin oksa ja hieman tuoretta timjamia. Ruskista huoneenlämpöinen liha joka puolelta, valele sitä yrttien maustamalla paistorasvalla.

2. Nosta liha uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Varmista oikea sisälämpötila paistomittarilla. Työnnä mittari lihan paksuimpaan kohtaan.

3. Kypsennä paistia 100 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 55 astetta. Lihan on tarkoitus jäädä sisältä kauniin punaiseksi.

4. Ota liha uunista ja kääri se folioon. Voit laittaa tuoreita yrttejä myös foliopakettiin. Anna paistin vetäytyä puolisen tuntia ennen leikkaamista.

5. Paistin lisukkeeksi sopivat lämpimät kastikkeet ja punaviinikastike.

Vinkki: Riistaliha on usein erittäin vähärasvaista. Jos pelkäät, että liha jää kuivaksi, voit peittää sen muutamalla siivulla pekonia.

Punaviinikastike

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

voita

pari oksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua timjamia

4 dl lihalientä

4 dl punaviiniä (2 dl + 2 dl)

2–4 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu voissa.

2. Lisää kattilaan 2 dl punaviiniä ja lihaliemi. Lisää liemeen timjami.

3. Keitä kastiketta kokoon, kunnes siitä on puolet jäljellä. Siivilöi liemi.

4. Lisää loput punaviinit liemeen. Mausta suolalla ja sokerilla – laita ensin vähän ja lisää maun mukaan.

5. Lisää lopuksi muutama ruokalusikallinen voita vähän kerrallaan niin, että kastike suurustuu. Se saa samalla myös kauniin kiillon.

Vinkki: Jos kastike tuntuu ohuelta, suurusta sitä varovasti ruskean kastikkeen suuruksella.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi