Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Jogurtti

1 l täysmaitoa

1 dl kreikkalaista tai bulgarian jogurttia

1 dl maitojauhetta

1. Kiehauta maito. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä maito noin 40-asteiseksi. Sekoita joukkoon siemenjogurtti ja halutessasi maitojauhetta, se tekee jogurtista paksumpaa ja lohkeavampaa kuin pelkästä maidosta tehty jogurtti on.

2. Kaada seos uunivuokaan, peitä astia kannella ja laita vuoka uuniin 50 asteeseen. Hapatukseen vaaditaan viitisen tuntia 42–45 asteessa. Jogurtin voi hapattaa myös viileämmässä lämpötilassa, mutta silloin se vie enemmän aikaa.

3. Jos jogurtti tuntuu liian juoksevalta, voit valuttaa sen esimerkiksi sideharsolla tai suodatinpapereilla vuoratussa siivilässä. Maitojauheella tukevoitettua jogurttia ei välttämättä tarvitse valuttaa lainkaan.

Jogurtin voi maustaa vaikka kotitekoisella hillolla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi