Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Rahka

2 l täysmaitoa

5 dl kirnupiimää

juustonjuoksetetta

1. Lämmitä maito 30-asteiseksi. Lisää joukkoon piimä. Anna seistä kaksi tuntia. Lämmitä uudelleen 35 asteeseen.

2. Lisää juustonjuoksete valmistajan ohjeiden mukaan. Sekoita ja jätä rahka tekeytymään huoneenlämpöön pariksi tunniksi tai kunnes maito on saostunut.

3. Leikkaa massa ristikkäin viilloille. Nosta massa liinalla vuorattuun siivilään.

4. Anna valua vähintään pari tuntia tai tarvittaessa pidempään. Voit säädellä rahkan paksuutta valuttamalla joko lyhyemmän tai pidemmän ajan. Lopuksi siirrä rahka toiseen kulhoon, sekoita tasaiseksi ja säilytä kylmässä. Rahka säilyy noin viikon verran.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi