Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Munajuusto

Kuva: Katja Luoma

3 l maitoa

3 munaa

1 l piimää

4 dl kermaviiliä

1 tl suolaa

1. Vatkaa munat maidon joukkoon. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon kermaviili ja piimä. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.

2. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen seistä kannen alla noin 20 minuutia. Nosta reikäkauhalla juoksettunut juustomassa harsokankaalla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään. Sirottele väliin aina suolaa. Jos haluat, voit myös sekoittaa mausteita, yrttejä tai vaikkapa hunajaa juustomassaan sen ollessa vielä pehmeää.

3. Laita juuston päälle kevyt paino ja anna heran valua rauhassa esimerkiksi yön yli. Halutessasi voit paistaa juuston kauniin ruskeaksi. Voitele juusto kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Säilytä juusto kylmässä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi