Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Herkkutattileipä

½ l kädenlämpöistä vettä

25 g tuorehiivaa

1½ tl suolaa

½ dl rypsiöljyä

5 dl spelttijauhoja

2 dl ruisjauhoja

2 dl ruishiutaleita

 

Pinnalle:

½ dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

10 salvian lehteä

1 dl parmesaania raasteena

1 dl emmentaljuustoa raasteena

½ l herkkutatteja viipaleina

sormisuolaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon ja lisää suola. Lisää öljy, jauhot ja ruishiutaleet.

2. Sekoita puuhaarukalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.

3. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä liinan alla.

4. Sekoita hienonnetut valkosipulinkynnet öljyn joukkoon. Voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella ja asettele salvianlehdet päälle.

5. Levitä juustoraasteet ja tattiviipaleet tasaisesti leivälle. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.

6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kypsää ja kauniin kullanruskeaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi