½ l kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
1½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
5 dl spelttijauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl ruishiutaleita
Pinnalle:
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
10 salvian lehteä
1 dl parmesaania raasteena
1 dl emmentaljuustoa raasteena
½ l herkkutatteja viipaleina
sormisuolaa
1. Liuota hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon ja lisää suola. Lisää öljy, jauhot ja ruishiutaleet.
2. Sekoita puuhaarukalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
3. Kohota noin puoli tuntia lämpimässä liinan alla.
4. Sekoita hienonnetut valkosipulinkynnet öljyn joukkoon. Voitele kohonneen leivän pinta varovasti seoksella ja asettele salvianlehdet päälle.
5. Levitä juustoraasteet ja tattiviipaleet tasaisesti leivälle. Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kypsää ja kauniin kullanruskeaa.