Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Reseptit

Laskiaispullat

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

n.15 dl vehnäjauhoja

n.150g margariinia

Täytteeksi: mansikkahilloa, kermavaahtoa ja mantelimassaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.

 2. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.

 3. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

 4. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

 5. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

 6. Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20 osaan riippuen siitä, kuinka isoja pullia haluat.

 7. Pyörittele paloista pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

 8. Paista pikkupullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla n.12 min.

 9. Halkaise hieman jäähtyneet pullat keskeltä kahtia täytettä varten.

 10. Laita pullan väliin mansikkahilloa ja kermavaahtoa, sekä halutessasi mantelimassaa.

 11. Nauti kuuman kaakaon kera.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi