Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Vegaanihaaste toimittaa presidenttiparille vegaanisen kinkun ja joulukorin

Vegaanihaasteeseen voi osallistua kuka tahansa. Myös jouluruokia, kuten lanttulaatikko, on helppo tehdä vegaanisena. Kuva: Paula Pohjamo

Vegaanihaaste toimittaa 19.12. presidenttiparille joulutervehdyksenä vegaanisen joulukorin ja haastaa samalla presidenttiparin osallistumaan tammikuun 2020 Vegaanihaasteeseen.

Vegaanisessa joulukorissa on suomalaisia kasviproteiinituotteita, joilla on helppo korvata liharuokia joulupöydässä. Korissa on esimerkiksi vegaaninen joulukinkku.

Suomalaisten ruokatottumuksilla on merkittävä vaikutus ilmastomuutokseen, johon puuttumiseen presidentti Sauli Niinistö on kuluneen vuoden aikana toivonut nopeampia toimia. Vegaanihaaste haluaa haastaa presidenttiparin osallistumaan vegaanihaasteeseen ja kokeilemaan vegaanista ruokavaliota tammikuun 2020 ajan.

Vegaanihaaste on jokavuotinen haaste, jonka aikana suomalaisia motivoidaan kokeilemaan vegaanista ruokavaliota. Vegaanihaaste otetaan vastaan ilmaiseksi osoitteessa vegaanihaaste.fi. Haaste on käynnissä ympäri vuoden, mutta sen näkyvyys painottuu tammikuuhun. Esimerkiksi kuluvan vuoden tammikuussa kampanjaan rekisteröityi 13 000 suomalaista.

Lue myös: Vegaanin veri kelpaa luovutukseen, kunhan ruoka on riittävän rautaista
 
Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi