Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Tuttu tilanne: tomaatti kuumenee muuta ruokaa enemmän – miksi niin käy?

Niin hyvää, mutta miksi siitä tulee niin kuumaa? Kuva: Juha Peurala

Taas kerran suu paloi, kun mikroaaltouunissa kuumennetun lounasruoan joukossa olevat tomaatit ovat polttavan kuumia.

Mutta miksi tomaatti kuumenee enemmän kuin esimerkiksi pasta? Niin käy, koska tomaatti on suurimmaksi osaksi vettä, toisin kuin pasta. Tomaatti voi sen vuoksi tuntua kiehuvan kuumalta muuhun ruokaa verrattuna. Eikä tämä koske vain mikroruokaa, tavallisessa uunissa käy samalla tavalla.

Etenkin jos ruoassa on nestettä, mikrotetun ruoan kannattakin antaa tasaantua hetki ennen nauttimista, neuvoo Kuluttaja-verkkosivusto.

Joskus myös astiat kuumenevat mikrossa niin, ettei niihin kärsi koskea. Monesti ihmiset kokevat, että nimenomaan mikroaaltouuni kuumentaa myös astian. Todellisuudessa mikroaallot eivät kuitenkaan kuumenna astiaa, vaan siinä oleva ruoka johtaa lämmön astiaan.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi