Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Älä kokeile tätä reseptiä – nettivideossa helpolta näyttänyt kahden ainesosan pasta paljastui vaikeaksi valmistaa ja maultaankin kehnoksi

Kokkaaminen ei ole sotkuista hammastenkiristystä eikä herkkuruokiin tarvita pitkää listaa ainesosia! Näin ainakin väittävät sosiaalisessa mediassa hiteiksi nousseet lyhyet ruuanlaittovideot.

Lopputulos muistutti enemmän juustokökkäleitä kuin pastaa. Kuva: Elina Nissinen

Alle minuutin mittaisella amerikkalaisen Buzzfeed Tastyn videolla juustoraasteesta ja kananmunan keltuaisesta kokataan helppo gluteeniton ja ketoruokavalioon sopiva pasta. Voiko se oikeasti olla hyvää ja valmistaminen noin yksinkertaista? Testataan!

Videolla pasta näytti kauniin tasaiselta ja kullankeltaiselta. Kuva: Kuvakaappaus Tastyn videosta

Ainesosat (yhdelle):

noin kaksi desiä mozzarella-raastetta

yksi kananmunan keltuainen

Ohjeet:

1. Sulata mozzarella lämmittämällä sitä mikrossa kulhossa 1–2 minuuttia. Anna viiletä 30 sekuntia.

2. Kääntele keltuainen sulaneen juuston joukkoon nuolijalla.

3. Kippaa seos leivinpaperille. Asettele päälle toinen leivinpaperi ja painele käsin ohueksi ja tasaiseksi levyksi.

4. Ota ylempi leivinpaperi varovasti pois ja leikkaa taikinasta ohuita suikaleita.

5. Laita suikaleet pakastimeen neljäksi tunniksi tai yön yli.

6. Ota suikaleet pakastimesta ja keitä “pastaa” yksi minuutti kiehuvassa vedessä.

7. Kaada “pasta” siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä, jotta siitä ei tule tahmeaa.

8. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Tahmeasta taikinasta tuli epätasaisia ja revenneitä pastasuikaleita. Kuva: Elina Nissinen

Miten resepti toimi?

Ensinnäkin tämän reseptin markkinoiminen kahden ainesosan pastana on vähän huijausta, sillä tavalliseenkaan pastaan ei tarvita sen enempää. Reseptiin ei ollut myöskään laskettu mukaan mitään kastiketta, vaikka harva kuitenkaan nauttii pastaa sellaisenaan.

Myöskään kokkausprosessi ei ollut yhtään niin vaivaton, miltä videolla näyttää. Taikina jäi todella tahmeaksi, joten siitä oli vaikea saada tasainen ja ohut levy. Leivinpaperit myös tarttuivat siihen, joten lopputuloksena osa taikinasta lähti niiden mukana. Haastavinta kuitenkin oli leikata jatkuvasti veitseen tarttuvasta tahmasta siistejä suikaleita.

Keittämisen jälkeen tuloksena ei ollut kauniin kullankeltaista pastaa vaan aneemisia kökkäreitä. Videosta oli myös jätetty yksi työvaihe eli keittämisen jälkeinen huuhtominen pois. Maku oli juuri sitä, mitä suurin osa ainesosistakin: tuntui kuin olisi syönyt kastiketta ja hurjan kasan juustoraastetta. Nettihittiin on helppo haksahtaa, mutta todellisuus oli ainakin tämän ohjeen kohdalla jotain ihan muuta kuin helppo ja herkullinen pasta.

"Pastaa" keitetään vain minuutti. Kuva: Elina Nissinen
Lue myös: Ruoan priima ulkonäkö ei kerro kaikkea – suomalaisilla on opeteltavaa pakkausmerkinnöissä
Elina Nissinen
elina.nissinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi