Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Seitsemän vuotta sitten vain pari ruokalajia hallinnut lahtelainen ruokabloggari vakuuttaa, että hillon tekeminen onnistuu aloittelijaltakin

Lahtelaisen Frutti di Mutsi -blogin Sofia Heinonen maustaa mansikka-raparperihillon kanelitangolla.

Kaikkea hilloa ei ole pakko syödä itse vaan söpö purkki sopii myös lahjaksi ystävälle. Kuva: Antti Yrjönen

Pieni kattilallinen raparperia, mansikoita ja sokeria kiehuu hiljaa Sofia Heinosen keittiössä. Kotilieden Frutti di Mutsi -blogia pitävä kahden lapsen äiti vakuuttaa, ettei hillojen tekeminen vaadi suurta osaamista.

– Perushillon valmistaminen on todella helppoa ja raaka-aineita voi yhdistellä oman maun mukaan. Jos sokeria tuntuu keittovaiheessa olevan liian vähän, eikä hillo tiivisty, sekaan voi aina heittää liivatetta ja kuumentaa uudestaan, Heinonen vinkkaa.

Lahtelainen ruokabloggaja Sofia Heinonen maustoi mansikka-raparperihillon kanelitangoilla. Kuva: Antti Yrjönen

Tällä kertaa Heinonen tekee hilloa, jossa on takapihalta aamulla kerättyä raparperia ja bloggaajan äidin ostamia mansikoita. Jo pari viikkoa sitten Heinonen purkitti valmiiksi omena- ja kirsikkahillot. Kokeileva ruuanlaittaja tykkää myös tehdä hilloja, joissa maistuvat erikoisemmat maut kuten punasipuli, pekoni ja olut.

– Tähänkin hilloon sopisi hyvin likööri, mutta silloin sitä pitää keitellä pitempään, Heinonen lisää.

Heinosen perheessä hilloja syödään lettujen ja kakkujen välissä tai aamupuuron seassa. Eniten taloudessa kuluu itse tehtyä puolukkahilloa, jota lapset kutsuvat ukin ketsupiksi.

Blogin kautta kokiksi

Puolessa välissä hillon keittoa Heinonen kaivaa esiin pikkulusikan.

– Tämä on tieteellinen testi eli maistan hilloa. Maku on hyvä, hillo kiiltää ja on sopivan paksuista, hän toteaa ja heittää sekaan neljä kanelitankoa.

Pari kertaa viikossa suositulle blogilleen ruoka- ja käsityöohjeita laittava Heinonen innostui keittiöhommista vasta blogin myötä. Mennessään naimisiin seitsemän vuotta sitten hän osasi tehdä vain kahta ruokalajia, makaronimössöä ja marokkolaista kuskusia.

– Blogi tavallaan valitsi ammattini, koska olen nyt opiskellut kokiksi. Bloggaaminen työllistää paljon, sillä yhden onnistuneen reseptin teko voi vaatia kymmenen kokeilua. Myös kuvaaminen ja kuvien käsittely vievät aikaa, Heinonen paljastaa.

Viime aikoina Frutti di Mutsi -blogilla on ollut muun muassa vesimelonin sisällä kypsytetyn broilerin ja kanarialaisten ryppyperunoiden reseptit. Heinosen mukaan ohjeita voi tulla mieleen melkein mistä tahansa, osa on äidin tai mummin vanhoja, osa eri versioita somepalstoilla silmiin osuneista ohjeista.

Helppo mansikka-raparperihillo

400 g raparperia

300 g mansikoita

1–2 rkl vettä

1 dl hillosokeria

4 kanelitankoa

1 Keitä raparperit pehmeiksi tilkassa vettä.

2 Lisää sekaan mansikat.

3 Kun seos höyryää, lisää sokeri ja kanelitangot ja keitä noin 10 minuuttia.

4 Kauho hillo kuumennettuihin purkkeihin.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi