Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Lahtelaiset yläkoululaiset haastettiin kehittämään kasvisruokareseptejä

Resepteissä saa käyttää kasvisruokavalioon sopivia aineksia. Arkistokuva. Kuva: JUha Peurala

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut järjestää lahtelaisille 7.–9.-luokkalaisille oppilaille kasvisruokareseptikilpailun, jossa osallistujien on tarkoitus kehittää uusia kasvisruokareseptejä. Kilpailun voittaneelle luokalle tai ryhmälle maksetaan 2 000 euroa, joka tulee käyttää voittaneen luokan tai ryhmän jäsenten edustamien luokkien yhteiseen toimintaan.

Kilpailuun voi ilmoittautua perjantaihin 30. elokuuta saakka. Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@paijatateria.fi ilmoittamalla luokan tai ryhmän nimi sekä yhteystiedot. Tiimin voi muodostaa yhdessä esimerkiksi kavereiden, kokkikerhon tai kotitalousryhmän kanssa.

Kilpailuaika on 26.8.–30.9. ja kolme finalistia valitaan 21. lokakuuta. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut testaa reseptit 22.10.–8.11. välisellä ajalla, ja oppilasraati valitsee voittajan marraskuussa.

Reseptit suunnitellaan 10 henkilölle, ja raaka-aineet tulee kirjata kilogrammoina. Myös työohje sekä valmistuksen eri vaiheet tulee kirjata.

Reseptien raaka-aineina voi käyttää kasvisruokavalioon sopivia aineksia, kuten vihanneksia, juureksia, viljatuotteita, palkokasveja, kananmunia sekä maito- tai kasvispohjaisia tuotteita. Raaka-aineina ei saa käyttää pähkinöitä tai manteleita. Osana ohjetta tulee olla hyvä proteiinin lähde.

Kilpailuun ilmoitettujen reseptien käyttö- ja muokkausoikeudet siirtyvät Päijät-Hämeen Ateriapalvelulle.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi