Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Sienivohvelit

Kangastatit sopivat muiden tattien tapaan erinomaisesti keittoihin ja monenlaisiin muihin ruokiin, muhennoksiin, paistoksiin, ohukaisten täytteeksi jne.

Sienivohvelit

0,5 l pilkottuja kangastatteja tai muita mietoja sieniä

1 rkl öljyä tai voita

ripaus suolaa ja pippuria

3 munaa

5 dl maitoa tai kaurajuomaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa

1. Laita pilkotut sienet paistinpannulle ja kypsennä niitä sen verran, että sienistä irtoava neste haihtuu.

2. Lisää pannulle öljy ja kypsennä vielä hetki. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki.

4. Lisää joukkoon puolet maidosta, jauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi.

5. Lisää loppu maito, hieman jäähtyneet sienet ja rasva. Anna taikinan turvota hetki.

6. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Tarjoa yrttikastikkeen kanssa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi