Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Juures-lehtikaalikeitto

Lehtikaali on oikea ravintopommi ja sopii moneen ruokaan. Se sisältää myös runsaasti C-vitamiinia ja tukee vastustuskykyä.

Juures-lehtikaalikeitto

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

150 g lehtikaalia

2 varsisellerin vartta (säästä varsisellerin lehdet)

4 porkkanaa

5 perunaa

1 palsternakka (noin 200g)

1 rkl rypsiöljyä

1-2 rkl omenaviinietikkaa

1dl tomaattipyreetä

2 l vettä

3 rkl kasvisfondia

suolaa, mustapippuria

½ dl persiljaa (hienonnettuna)

1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli.

2. Poista lehtikaalin lehdistä ruoti ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

3. Ota varsisellerin lehdet talteen. Kuutioi varsisellerit.

4. Kuori ja kuutioi porkkanat, palsternakka ja perunat.

5. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita, valkosipulia ja varsiselleriä muutama minuutti.

6. Lisää tomaattipyree ja vesi, omenaviinietikka sekä fondi. Kuumenna kiehuvaksi.

7. Lisää porkkanat, palsternakka, perunat ja lehtikaali, keitä 10-15 minuuttia.

8. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista.

9. Hienonna persilja ja varsisellerin lehdet, lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi