Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Uuden sadon herkkukurkut

Lisäaromia kurkkusäilykkeisiin saadaan viinimarjanlehdillä, piparjuurella ja tillin kukinnoilla.

Uuden sadon herkkukurkut

2,5 kg avomaankurkkuja

pala piparjuurta

kruunutilliä

mustaherukanlehtiä

5 valkosipulin kynttä

Mausteliemi:

2 l vettä

3 dl sokeria

4 rkl suolaa

1 rkl maustepippureita

1 rkl sinapinsiemeniä

4 dl väkiviinaetikkaa

1. Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne.

2. Lado kurkkuviipaleet puhtaisiin lasitölkkeihin kerroksittain piparjuurilastujen, tillin, viipaloitujen valkosipulikynsien ja mustaherukanlehtien kanssa.

3. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.

4. Kaada liemi kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Sulje kansi ja laita viileään.

5. Kurkut ovat valmiita syötäviksi parin viikon kuluttua. Säilytä alle +10° C lämpötilassa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi