Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Jauheliha-kaalilaatikko

Elokuun odotettu herkku valmistuu uuden sadon mehevistä kaaleista.

Jauheliha-kaalilaatikko

tilkka öljyä

n 1,2 kg valkokaalia

1,4 litraa vettä

1 lihaliemikuutio

1 dl siirappia

2 dl puuroriisiä

400 g jauhelihaa

suolaa, mustapippuria

paprikajauhetta, meiramia

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1. Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä.

2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä viitisen minuuttia.

3. Lisää joukkoon vesi, lihaliemikuutio ja riisi. Hauduttele kaalit pehmeiksi ja anna riisin kypsyä.

4. Ruskista silputtu sipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla, paprikajauheella ja meiramilla.

5. Sekoita uunivuokaan pehmennyt kaali-riisiseos ja jauheliha. Maista seosta ja mausta tarvittaessa lisää.

6. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Suojaa pinta, jos ruskistuu liikaa.

7. Lopuksi sammuta uuni ja anna hautua vielä tovi. Maku paranee pitkään hauduttaessa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi