Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Kinkku-paprikapiirakka (pellillinen)

Viikonlopun suolaisen piirakan kanssa maistuu raikas salaatti satokauden kasviksista.

Kinkku-paprikapiirakka (pellillinen)

Pohja:

300 g margariinia tai voita

1 tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

1 dl vettä

Täyte:

200g kinkkua suikaleina

150 g fetajuustoa kuutioina

vihreitä oliiveja maun mukaan

2,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna

1 paprika kuutioituna

1 dl persiljaa silputtuna

4 munaa

4 dl ruokakermaa

4 dl juustoraastetta

1 tl mustapippuria, ripaus suolaa

1. Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. (50 cm leveän uunin uunipellille, tulee n. 20 palaa)

3. Ripottele pinnalle fetajuusto, oliivit, kinkku, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja persilja.

4. Sekoita keskenään munat, kerma, juustoraaste ja mustapippuri, kaada tasaisesti piirastäytteiden päälle.

5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi