Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Liha-makaronilaatikko

Avaa keittiön ovet myös jälkikasvulle. Tekemällä oppii ja ruoanvalmistustaidoissa kehittyy.

Liha-makaronilaatikko

1 ½ l vettä

5 dl makaronia

1 tl suolaa

300 g jauhelihaa

2 sipulia

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl jauhelihamaustetta

2 dl porkkanaraastetta

2 munaa

6 dl maitoa

pinnalle: juustoraastetta

1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kaada makaronit lävikköön valumaan.

3. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja hienonnetut sipulit. Mausta seos.

4. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito, sekä ripaus suolaa.

5. Kaada liha-makaroni-porkkanaraasteseos voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan munamaito.

6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

7. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

8. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi