Avaa keittiön ovet myös jälkikasvulle. Tekemällä oppii ja ruoanvalmistustaidoissa kehittyy.
Liha-makaronilaatikko
1 ½ l vettä
5 dl makaronia
1 tl suolaa
300 g jauhelihaa
2 sipulia
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhelihamaustetta
2 dl porkkanaraastetta
2 munaa
6 dl maitoa
pinnalle: juustoraastetta
1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kaada makaronit lävikköön valumaan.
3. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja hienonnetut sipulit. Mausta seos.
4. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää maito, sekä ripaus suolaa.
5. Kaada liha-makaroni-porkkanaraasteseos voideltuun uunivuokaan ja lisää vuokaan munamaito.
6. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
8. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki.