Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Tämä on mansikkalitran hinta nyt Lahdessa – "Veikkaan, että heinäkuussa mansikat ovat parhaimmillaan"

Aada Aaltonen ja Sofia Heinonen myyvät mansikkaa Koivistoisen Mansikkapaikan kojulla Launeen Prisman edustalla. Kuva: Mirja Hussain

Vaikka mansikkakausi ei ole vielä vilkkaimmillaan, Lahdesta löytyy jo runsaasti valinnanvaraa eri lajikkeista. Etelä-Suomen Sanomien tiistaina tekemän pienen kierroksen perusteella mansikkalitran hinta vaihtelee nyt 6–8 euron välillä.

Koivistoisen Mansikkapaikka, 8 euroa/500 g

Launeen Prisman myyntikojulla kaupattavat Vibrant-lajikkeen mansikat on viljelty Hollolan Tennilässä, kertovat myyjät Aada Aaltonen ja Sofia Heinonen.

– Monet haluavat ostaa lähellä tuotettua. Veikkaan, että heinäkuussa mansikat ovat parhaimmillaan, Aaltonen sanoo.

Sanna Oksanen kauppaa mansikkaa torilla Tommolan mansikkatilan kojulla, jossa litran astialla on hintaa 7 euroa. Kuva: Mirja Hussain

Tommolan mansikkatila, 7 euroa/litra

Tommolan torikoju kauppaa tällä hetkellä padasjokelaisen Heinjoen tilan Sonetta-lajiketta.

– Kesä on ollut mansikoiden suhteen hyvä. Toivottavasti lämpöä riittää, ja saamme ensi viikolla myyntiin oman mansikkatilan mansikoita, sanoo myyjä Sanna Oksanen.

Hänen mukaansa torituotteiden alkuperä kiinnostaa monia.

– Tosi paljon halutaan tietää, mistä tuotteet ovat ja milloin ne on nostettu maasta. Aina pitää myös antaa asiakkaiden maistaa.

Tori Ruposella työskentelevä Kirsi Rinne toivoo, että viiden kilon laatikoiden myynti voitaisiin aloittaa ensi viikolla. Kuva: Mirja Hussain

Tori Ruponen, 8 euroa/litra

Perinteisellä Ruposen kojulla Lahden torilla on myynnissä sekä Heinjoen mansikkatilan Flairy-lajiketta että Asikkalan Vilppulan tilan Murano-mansikkaa.

– Avomaan Flairy on suoraan syötynä hyvä, ja tunneliviljelty Murano parempi säilyvyydeltään. Tunneliviljelyssä marjoja viilennetään poimimisen jälkeen parissa asteessa säilyvyyden parantamiseksi, sanoo Kirsi Rinne.

Hänen mukaansa tunneliviljellyt mansikat sopivat hyvin esimerkiksi täytekakkuihin.

– Jos kelit ovat tällä viikolla ennusteiden mukaisia, aloitamme varmaan ensi viikolla viiden kilon laatikoiden myynnin, Rinne sanoo.

Ella Engstrand työskentelee Portaanperän mansikkatilan kojulla. Kuva: Mirja Hussain

Portaanperän mansikkatila, 6 euroa/litra

Hennalan S-marketin edustalla padasjokelaisen Portaanperän tilan mansikat ovat Honeoye-lajiketta. Myyjä Ella Engstrandin mukaan marjojen alkuperä kiinnostaa monia kojulla poikkeavia.

– Varmaan joka toinen asiakas kyselee mansikoiden alkuperästä. Vielä en tarkalleen tiedä, milloin aloitamme laatikkomyynnin, hän sanoo.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi