Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Lämpömittari lihaan niin kuin laturi puhelimeen

Etenkin broilerin kypsyyden arviointi on grillatessa vaikeaa. Kuva: Lumikki Haaja

Lihan kypsyyden arvioiminen tuottaa grillaajille usein päänvaivaa. Lihalämpömittari on paras apuväline lihan kypsyyden varmistamisessa.

– Laita mittarin piikki pihviin samalla tavalla kuin laittaisit puhelimeen laturin piuhan kiinni. Työnnä mittarin piikki suunnilleen pihvin puoliväliin ja seuraa pihvin sisälämpötilaa, opastaa HK-Scanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho tiedotteessa.

Lihaa grillatessa pihviä paistetaan usein liian kauan ja käännetään moneen kertaan. Oikeaoppinen grillaaminen on Lamminahon mukaan kuitenkin helppoa: laita pihvi kuumaan grilliin ja käännä vain yhden kerran silloin, kun lihan pinta pisaroi.

Sanni Haikarainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi