Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Nyt ratkaisevat maku, väri ja tuoksu - haussa taas Lahden sahtimestari

Tuomaristo arvioi kilpailusahtien makua, väriä, tuoksua ja kokonaisolemusta. Kuva: Arkisto/Mirja Hussain

Lahden sahtimestaruuskilpailu järjestetään Lahden matkustajasatamassa heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Kilpailuun voivat perinteiseen tapaan valmistetulla sahdillaan osallistua kaikki lahtelaiset sahdintekijät.

Sahtimestaruuskilpailu on osa Suuret oluet pienet panimot -tapahtumaa. Kilpailijoiden on ilmoittauduttava mukaan 28.6. mennessä.

Tuomaristo arvioi kilpailusahtien makua, väriä, tuoksua ja kokonaisolemusta. Kisan voittaja edustaa Lahtea sahdinvalmistuksen SM-kisoissa Hartolassa 3. elokuuta.

Viime vuosina SM-kisoissa on ollut mukana noin 50 sahtipaikkakuntaa. Vuosi sitten Karvialla mestaruus meni Poriin, mutta himmeämmät mitalit matkasivat Päijät-Hämeeseen: hopeaa voitti Arja Hellqvist Sysmästä ja pronssia Hannu Sirén Hartolasta.

Lue myös: Mitä peruskuluttajan, maistelijan ja kokeneen harrastajan oluttuopista löytyy Suuret oluet - pienet panimot -tapahtumassa? Kysyimme asiantuntijoilta
 

Lahden sahtimestaruuskilpailun järjestää perinnejuomayhdistys Sahtilahti. Yhdistys viettää ensi vuonna 20-vuotisjuhliaan.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Olut vai sahti?
Olut vai sahti?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi