Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Apulannan nimi jälleen uuteen tuotteeseen – vegaanisten hampunkrilaisten pihvi on nyhtökauraa

Apulannan nimeä kantavissa hampurilaissa on nyhtökaurapihvin lisäksi vattupunasipulia ja vegaanista majoneesia. Kuva: Ronja Koskinen

Heinolasta ponnistanut Apulanta on tehnyt taas uuden aluevaltauksen, sillä tästä viikosta lähtien bändin nimeä kantavia hampurilaisia voi ostaa Lahden Hennalassa sijaitsevasta Apulandian kahvilasta tai heinolalaisesta ravintola Kusmikusta.

– Pojat (Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen) soittelivat jokin aika sitten, ja pyysivät meitä takaisin hoitamaan Apulandian kahvilaa. Halusimme itse kehitellä tänne tuotteen, joka olisi aina tarjolla ja joka vetäisi väkeä paikalle. Päädyimme ylivertaisen hyvään vegaaniseen hampurilaiseen, jolle Toni taisi kehitellä nimen Apulanta-hampunkrilainen, Kusmikun yrittäjäpariskunnan Jenita Leppälä kertoo.

Bändin mukaan nimetyn hampurilaisen pihvi valmistetaan nyhtökaurasta, johon on lisätty muun muassa makeutta, papuja sekä polentaa. Oman makusäväyksensä hampurilaiselle antavat vattupunasipuli, sinappi ja vegaaninen majoneesi. Sämpylänä on heinolalaisen leipomo Pekan leivän briossi, jossa perinteiset voi ja kananmuna on korvattu margariinilla ja öljyllä.

Apulandiassa kysellään vegaanisia tuotteita säännöllisesti. Kuva: Ronja Koskinen

Kusmikussa vegaanisen hampurilaisen kanssa voi nauttia joko normaaleja tai bataattiranskalaisia.

– Bändin pojat ovat tätä jo testailleet ja tykkäävät kovasti, kaikki maut on kuulemma kohdillaan. Vegaanisiin ruokiin ei suhtauduta enää ennakkoluuloisesti vaan pikemminkin kaikki haluavat aina kokeilla, kun tulee jotain uusia reseptejä. Apulandiassa vegaanisia tuotteita on kyselty paljon, Kusmikussa ehkä kerran viikossa, Jenita Leppälä vertailee.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi