Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Kesäinen rosolli

Kesäsipulin sato korjataan jo varhaisessa kehitysvaiheessa. Maku on mieto, valkoiset osat vielä makeampia kuin vihreät.

Kesäinen rosolli

0,5 dl öljyä

tuoretta basilikaa

½ sitruunan mehu

½ tl hienoa merisuolaa

½ l tuoreita herkkusieniä

n. 1 l keitettyjä uusia perunoita

1 nippu retiisejä

1 kurkku

4 tomaattia

2 kesäsipulia varsineen

Kastike:

3 dl turkkilaista jogurttia

n. 80 g anjovisfileitä liemineen

2-3 valkosipulinkynttä

½ dl persiljaa ja tilliä hienonnettuna

1 tl sokeria

mustapippuria

1. Sekoita keskenään öljy, hienonnettu basilika, sitruunamehu, sekä ripaus hienoa merisuolaa.

2. Leikkaa herkkusienet neljään osaan ja sekoita ne kastikkeeseen marinoitumaan.

3. Paloittele perunat, retiisit, kurkut ja tomaatit lohkoiksi.

4. Hienonna kesäsipulit varsineen.

5. Valuta sienet ja kokoa rosollin ainekset kulhoon kerroksittain.

6. Hienonna anjovikset ja valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

7. Laita kastike tarjolle erikseen.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi