Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Etlarin eväät: Nokkosletut

Tuoreena ruoaksi valmistettaessa nokkoset kiehautetaan vähässä vedessä ja valutetaan esim. siivilässä.

Nokkosletut

5 dl maitoa

2–4 munaa

2,5 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl sokeria

2 rkl rypsiöljyä

1 l tuoreita nokkosia, nuoria versoja tai noin 2 dl kuivattua nokkosrouhetta

paistamiseen rasvaa

1. Kiehauta nokkoset vähässä kiehuvassa vedessä, kaada siivilän läpi ja jäähdytä kylmässä vedessä.

2. Purista kuivaksi ja hienonna.

3. Sekoita kaikki ainekset nokkosia lukuun ottamatta ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

4. Lisää nokkoset ja sekoita.

5. Paista pannulla keskisuurella lämmöllä joko pieniä tai isoja lettuja.

6. Tarjoa lettujen kanssa puolukkahilloa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi