Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Maha täyteen herkkua kakkubuffetissa – sysmäläinen Lintan kammari leikkaa maistiaismielessä pienempiä juustokakun paloja

Muutamissa lahtelaisravintoloissa ja kahviloissa suosittuja kakkubuffetteja järjestetään pari kertaa vuodessa. Ekokahvila Meamannassa kakkubuffa on tarjolla aina, kun kahvila on auki.

Lintan kammarin Tuija Rajavuori kertoo sysmäläisten innostuneen kakkubuffetista. Kuva: Katja Luoma

Noin kymmentä erilaista makeaa ja suolaista kakkua, pullaa, leivonnaisia, muffineja ja sämpylöitä. Juotavaksi kahvia, teetä ja mehua.

Näin katettiin viime syksynä sysmäläisessä Lintan kammarissa ensimmäistä kertaa pidetty kakkubuffet, joka veti heti vanhan meijerin miljöössä olevan kahvilan täyteen väkeä.

– Syksy- ja talvikuukaudet ovat Sysmässä hiljaista aikaa, joten halusin kokeilla jotain uutta. Yllätyin itsekin kakkubuffetin suosiossa. Viimeksi asiakkaita oli noin sata. Nimensä mukaisesti buffetissa pääsee maistelemaan monia herkkuja. Toiset syövät enemmän, toiset vähemmän. Yleisön pyynnöstä olemme leikanneet esimerkiksi juustokakuista vähän pienempiä paloja, jotta pystyy kokeilemaan useampaa laatua, Lintan kammarin emäntä Tuija Rajavuori kertoo.

- Syksy on Sysmässä niin hiljaista aikaa, siksi päätimme kokeilla jotain uutta, Tuija Rajavuori Lintan kammarista sanoo. Kuva: Katja Luoma

Kakkubuffetin idea on Rajavuoren mukaan tutustuttaa asiakkaita uusiin makuihin ja tuotteisiin. Herkuttelemaan on tultu perheiden ja kavereiden kanssa. Erityisesti mieleen on jäänyt eräs motoristiporukka.

– Seitsemän miestä pärähti pihaan moottoripyörineen sattumalta kakkubuffetin aikana. He olivat aivan innoissaan, ottivat kakkupöydästä kuvia ja lähettivät niitä vaimoille, Rajavuori naurahtaa.

Kakkubuffettien suosioon on herätty Päijät-Hämeessä muuallakin. Esimerkiksi lahtelainen ravintola Roux järjestää kakkubuffetteja pari kertaa vuodessa, seuraava on tulevana lauantaina.

– Kaikki rakastavat kakkubrunssiamme ja se myydään päivässä loppuun. Asiakkaiden mukaan sitä on liian harvoin ja lyhyen aikaa, Kati Häkkinen Rouxista sanoo.

Perinteiset lusikkaleivät kuuluvat usein myös kakkubuffettiin. Kuva: Katja Luoma

Laurellin Lahden kahviloissa (Lilla Laurell ja Cafe Laurell) pari kolme kertaa vuodessa pidettävissä Kakkutastingissä on ollut jopa kahtakymmentä lajia maisteltavana. Herkuttelun lisäksi jotkut asiakkaista käyvät tapahtumissa hakemassa inspiraatiota omiin juhliinsa.

Kakkubuffetteja järjestävät myös ainakin asikkalalainen Vintage Rusty Cafe ja lahtelainen MeaManna. Ekokahvila MeaMannassa kakkubuffa on tarjolla aina, kun kahvila on auki.

Koulutuskeskus Salpauksessa kakkubuffetin järjestäminen liittyy juhlaleivontakurssiin, jonka tuotoksia on tarjolla buffetissa. Seuraava kakkubuffet on suunnitteilla 28.5.

Yksi Lintan kammarin uutuuksista on suukkokakku, jonka sisältä löytyy oikea suukko. Kuva: Katja Luoma
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi