Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Onko tämä pääsiäisen uusi perinneruoka?

Liha- ja ruokayhtiö HKScanin mukaan Suomessa syödään pääsiäisenä noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa. Kuva: Liha-alan tiedotus

Moni kaivaa grillin esiin pääsiäisenä esille riippumatta siitä, mihin aikaan kevättä pääsiäinen sijoittuu. Grilliin sujahtaa useimmiten ensimmäisenä makkara, ja se näkyy myös tilastoissa. Liha- ja ruokayhtiö HKScanin mukaan Suomessa syödään pääsiäisenä noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa.

– Kun yhdistetään pääsiäinen, grillaus, makkaran suuri suosio ja myyntiluvut, niin pakko todeta, että grillimakkarasta on tullut yksi pääsiäisen perinneherkuista, sanoo HKScanin Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

Terimon mukaan pääsiäinen on pitkien pyhien ja vapaapäivien ansiosta suurimpia ruoka- ja erityisesti lihasesonkeja.

– Muista juhla-ajoista poiketen pääsiäinen on monipuolisempi, useiden lihatuotteiden- ja tuotetyyppien sesonki.

HKScan teetti hiljattain kyselyn suomalaisten suosituimmasta grillattavasta. Tulos oli selvä: makkara.

Makkaroiden grillaajat arvostavat erilaisista ominaisuuksista eniten korkeaa lihapitoisuutta. 73 prosenttia kyselyyn vastanneista piti sitä makkaran tärkeimpänä ominaisuutena.

Makkaran kotimaisuutta arvostetaan myös. Joka toinen haluaa, että makkarassa käytetty liha on suomalaista.

– Joka neljäs grillaaja valitsee perinteisten grillimakkaroiden tilalle tai kaveriksi yhä useammin raakamakkaroita, Terimo toteaa.

HKScanin teettämään kyselyyn vastasi 1 099 henkilöä.

Eija Marja-aho
Syötkö pääsiäisenä grillimakkaraa?
Syötkö pääsiäisenä grillimakkaraa?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi