Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Helsingin yliopisto mukana kehittämässä uusia vegaaniruokareseptejä lounasruokailuun

Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan hankkeessa tutkitaan ruokakulttuuria ja kehitetään ilmastokestäviä kasvisruokalounaita yhdessä ammattikeittiöiden kanssa. Kuva: Risto Aalto

Tänä keväänä lounasruokailijat ympäri Suomen pääsevät maistelemaan uusilla resepteillä toteutettua vegaaniruokaa. Vauhdittajana on Helsingin yliopiston hanke, jossa kehitetään ilmastokestäviä lounasreseptejä joukkoruokailun tarpeisiin.

Yhteistyöravintoloita on kahdeksan, pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen.

– Koska suuri osa suomalaisista syö lounaan joukkoruokailussa, ruokapalveluilla on merkittävä rooli tutustuttaa asiakkaitaan ilmastokestäviin kasvisruokavaihtoehtoihin ja tukea niiden käyttöä, toteaa hankkeen tutkija Saara Kupsala.

Kevään aikana yhteistyökumppaneina toimivat koulu-, opiskelija-, ja työpaikkaravintolat valmistavat asiakkailleen hankkeen resepteillä vegaanisia ruokia.

Reseptien toimivuudesta ja maistuvuudesta kerätään palautetta ravintoloiden henkilökunnalta ja asiakkailta. Palautteiden pohjalta reseptejä muokataan palvelemaan erilaisten ammattikeittiöiden tarpeita ja lounasruokailijoiden toiveita.

Loppuvuodesta kaikkiaan 30 valmista reseptiä julkaistaan kaikille avoimessa reseptipankissa.

Eija Marja-aho
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi