Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Kokeile uunissa valmistettavia rapeita maa-artisokkasipsejä

Maa-artisokasta saa sipsejä siivuttamalla ja paistamalla ne uunissa. Kuva: Salmi Matti

Rapeat maa-artisokkasipsit valmistuvat helposti uunissa ja sopivat joko naposteltavaksi tai esimerkiksi kasvissosekeiton päälle ripoteltavaksi.

Jos haluat sipsien maistuvan vain maa-artisokalle, käytä esimerkiksi rypsiöljyä. Lisämakua sipseihin saat vaikkapa tryffeliöljystä.

Valmista sipsit näin:

1. Huuhdo hyvin 250 grammaa maa-artisokkia. Siivuta maa-artisokat ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä.

2. Levitä maa-artisokkasiivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskottele päälle 2–3 ruokalusikallista öljyä ja rouhi pinnalle sormisuolaa.

3. Paista 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes sipsit ovat ruskeita ja rapeita. Siivujen paksuus vaikuttaa kypsennysaikaan, joten käy tarkistamassa paiston aikana välillä sipsien kypsyys.

Anna Sievälä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi