Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Sikakippo Heinolasta haastaa lahtelaisten legendaarisen lihamukin

Peliittojen kotipeleissä myynnissä oleva annos syödään pahvimukista pienellä haarukalla.

Sikakipon possua on kypsytetty 26 tuntia. Kuva: Sami Lettojärvi

Noin 200 grammaa yli 26 tuntia kypsytettyä possunlihaa pahvimukissa.

Näin yksinkertaisella reseptillä heinolalaisen ravintola Kusmikun yrittäjäpariskunta Miku ja Jenita Leppälä on lähtenyt haastamaan naapurikaupungin lihamukia. Nimi on yhtä simppeli kuin annoskin, Sikakippo. Paikallisen jääkiekkojoukkueen kotipelissä lanseerattu annos loppui viikonloppuna kesken jo ensimmäisen erän jälkeen, mikä tuli Leppälälle yllätyksenä.

– Yleensä uusi tuote jäähalliolosuhteissa on hankala juttu, mutta tämä otettiin hyvin vastaan. Sikakippo herätti hauskan nimensä takia mielenkiintoa jo ennakkoon. Tässä yhdistyvät hyvin hauska sana ja hyvä tuote, Leppälä arvelee.

Ylikypsä possu on ollut Kusmikun ykköstuote puolitoista vuotta toimineen ravintolan ja kolme vuotta sitten aloittaneen ruokarekan alkumetreiltä asti. Possuleipä ja suositut burgerit pysyivät kuun alussa vaihtuneella ruokalistalla, seurakseen ne saivat nyt erilaisia riisikuppeja ja lihapotteja.

Kusmikun Miku Leppälä yllättyi Sikakipon saamasta suosiosta Peliittojen pelissä. Uusi annos myytiin loppuun jo ensimmäisen erätauon jälkeen. Kuva: Sami Lettojärvi

– Haluamme uudistua ja kehittyä koko ajan. Katuruoka on edelleen se punainen lanka, jonka alle kaikki nivoutuu. Ainakin toistaiseksi. Lounaalla voi olla tarjolla muutakin, Leppälä muotoilee.

Sikakipon lisäksi Leppälöiden ajatuksissa kuplii paljon uusia ideoita. Viime aikoina Kusmiku on kunnostautunut erilaisten tapahtumien järjestäjänä, joista varsinkin bändi-illat, teatteripaketit ja teemabuffetit ovat vetäneet väkeä. Lokakuun alussa pidetystä lastentapahtumasta on satanut kiitosta Tampereelta asti.

Muutakin on tiedossa, sillä yrittäjillä on suunnitteilla yhteistyökuvioita Jyväskylässä, Lahdessa, Helsingissä ja Virossa.

– Emme halua, että tämä työ käy tylsäksi. Pelkkä hyvä tulos ei motivoi vaan haluamme kokeilla uudenlaisia juttuja, Jenita Leppälä sanoo.

Takaisin Sikakipon äärelle. Tällä hetkellä vain Peliittojen kotihallissa tarjolla olevaa annosta nautitaan siis pahvimukista pikkuruisella haarukalla. Päälle saa halutessaan lorauttaa chilikastiketta. Muita lisukkeita ei tarvita.

– Se on jo valmiiksi niin hyvänmakuinen tuote, Jenita Leppälä kehuu.

Vaikka annos näyttää ensisilmäykseltä pieneltä, pelkkää tuhtia lihaa ei jaksaisi määräänsä enempää. Jyväskylän JYPin keittiöpäällikkönä vuosia toiminut Miku Leppälä on jo mielessään suunnitellut kahden mukin taktiikkaa, jonka avulla toisessa mukissa pystyy jäähallissa kuljettamaan helposti tuopillisen valitsemaansa juomaa.

Annokseen voi halutessaan lorauttaa chilikastiketta. Muuta ei tarvita. Kuva: Sami Lettojärvi
Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi