Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Suomalaiset syövät yhä viljoista eniten vehnää

Vehnä on yhä viljojen ykkönen. Kuva: Jarno Pääkkönen

Vehnä on selkeästi yhä Suomen käytetyin vilja, vaikka sen kulutus on laskenut hieman viime vuosina.

Suomalainen syö vuodessa keskimäärin noin 45 kiloa vehnää, kun toiseksi suosituinta ruista kulutetaan noin 15 kiloa henkeä kohti. Kauran ja ohran kulutus jää alle 10 kiloon vuodessa.

Leipää suomalaiset söivät vuonna 2017 keskimäärin 41,5 kiloa per henki. Tästä valtaosa, 35 kiloa, oli kotimaista pehmeää leipää.

Vaalea leipä on hieman tummaa suositumpaa sekä kaupasta ostettuna että kodin ulkopuolella, kuten ravintoloissa, kertoo Leipätiedotus ry.

Anna Sievälä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi