Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Mukkulan ostarin uusi ravintola Boho Kitchen & Cafe on iloinen yllätys

Ravintola vaihtaa teemakeittiötä Välimeren rannoilta lähes päivittäin.

Mukkulasta löytyi liiketila, jossa on toivottu määrä valoa. Kuva: Mervi Pasanen

Jos et ole pitkään aikaan käynyt Lahdessa Mukkulan ostarilla, nyt sinne kannattaa keksiä vaikka tikusta asiaa. Vierailun voi sovittaa lounasaikaan. Ostoskeskukseen on näet keväällä avattu uusi ravintola, Boho Kitchen & Cafe.

Siellä ei myydä nepalilaista, ei kiinalaista, ei sushia eikä hampurilaisia, joista kaupungissa on hetkittäin jopa ylitarjontaa. Ravintola tarjoaa ruokaa Välimeren rantojen keittiöistä, kummaltakin puolen rantaa. Vaikka alueen keittiöt olisivat muuten vieraita, niin tabbouleh, hummus ja tsatsiki ovat useimmille tuttuja.

Lounasajan buffetissa on esimerkiksi libanonilaisesta meze-pöydästä tuttuja makuja. Ruoka on maukasta, ja vaikka söisi pelkästään salaattipöydästä, myös täyttävää. Esimerkiksi hummus tehdään runsaasti proteiinia sisältävistä kikherneistä.

Testikerralla salaattivalikoimassa oli tavattoman hyvän makuinen caesar-salaatti, joka yksinkertaisuudessaan paljastaa ravintolan kuin ravintolan tason. Jos aineksia on vain muutama, eli rapea romainesalaatti, leipäkrutongit, grillattu kana ja sardelleista makupotkunsa saava kastike, kokonaisuus on helppo pilata yhden osa-alueen liioittelulla. Sitä pelkoa ei nyt ollut, vaan kokonaisuus oli erinomainen, kuten salaattibuffetin koko valikoima.

Tällä kertaa lämmin ruoka oli Italian keittiöstä.

– Meillä on salaattibuffet ja lisäksi lämpimiä ruokia ja kaksi lisuketta aina yhden maan keittiöstä kerrallaan, kertoo Delvin Khuristan, yrittäjä ja kokki.

Boho Kitchen & Cafe on perheyritys. Adrian Amin on osa perhettä, vaikka ei sukua olekaan. Kuva: Mervi Pasanen

Toisena päivänä ruoka saattaa olla kreikkalaista, kolmantena turkkilaista ja niin edelleen.

– Etenkin alussa meillä oli myös suomalaisia ruokia, koska halusimme totuttaa asiakkaita arabialaiseen keittiöön vähän kerrassaan, hän kuvailee.

Ravintolan sisustus tuo sekin tervetullutta vaihtelua lounasravintoloiden yleiseen linjaan. Ei hämärää, ei tukahduttavia tummia sävyjä eikä mitään päälleliimattua etnisyyttä, vaikka välimerellisestä teemasta olisi ollut mitä ammentaa.

– Kun etsimme ravintolalle paikkaa, haimme liiketilaa jossa on mahdollisimman paljon suuria yhtenäisiä ikkunapintoja ja luonnonvaloa, Delvin Khuristan kuvailee.

No nyt on. Valo tulvii sisään seinän leveydeltä valkoisen hallitsemaan sisustukseen. Boho kitchen onkin maailmalla tunnettu sisustustrendi, sana boho viittaa luonnonläheisyyteen ja boheemiin tyyliin.

Plussaa paikalle ropisee myös siisteydestä ja mukavasta palvelusta. Ravintola on perheyritys ja Delvin Khuristanin mukaan perheen kulttuuritaustaan kuuluva vieraanvaraisuus on haluttu tuoda myös ravintolaan. Kävijä tuntee olevansa tervetullut.

Lounaan lisäksi ravintola tarjoaa iltabuffettia ja viikonloppuisin teemabrunsseja.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi