Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Ruoka

Vaaleasta ei tule tummempaa kahvijauhetta läträämällä - annostele kahvi aina samalla tavalla

Hyvä kahvi syntyy annostelemalla kahvia oikein mittausvaiheessa. Kuva: Colourbox

Kahvipaketin kyljessä on usein paahtoastemittari, joka kertoo, onko kahvi tummaa vai vaaleaa. Vaaleapaahtoiset kahvit lähtevät ykkösestä, ja mitä korkeammalle noustaan, sitä tummapaahtoisempaa kahvi on, kerrotaan Pauligin verkkosivuilla.

Moni luulee, että vaaleapaahtoinen kahvi olisi laihanlaista ja tummapaahtoinen puolestaan vahvaa, mutta näin ei ole. Vaaleapaahtoinen kahvi on maultaan hapokkaampaa kuin tumma, tummapaahtoinen puolestaan aromaattisempaa ja täyteläisempää. Päinvastoin kuin usein uskotaan, tummapaahtoinen kahvi ei nettisivun mukaan ärsytä vatsaa.

Olipa kahvi tummaa tai vaaleaa, annostelu pysyy samana. Hyvän kahvin valmistukseen tarvitset mittalusikallisen (7 grammaa) kahvia kuppia kohden (1,25 desilitraa).

Vaaleapaahtoisesta kahvista ei tule tummempaa lisäämällä kahvimittoja, ainoastaan kitkerää.

Katariina Hakaniemi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X